797px-Indian_village_musicians

Regionale tilknytninger og tradisjoner

Som nevnt tidligere er folkemusikk bundet til land og geografiske områder. Her er en797px-Indian_village_musicians sammenfatning av noen karaktertrekk ved noen lands folkemusikk:

Afrika

Afrika er et stort kontinent, og dets regioner og nasjoner har forskjellige musikalske tradisjoner. Det er umulig å skulle fortelle noe generelt om afrikansk kultur og folkemusikk. Men det finnes så klart visse fellesnevnere. Musikken i Nord-Afrika har for det meste fellesnevnere gjennom at de ofte tar for seg en annen historie fra Afrika, sør for Sahara.

Asia

Mange asiatiske sivilisasjoner skiller mellom kunst / domstol / klassiske stilarter og folkemusikk, selv om kulturer som ikke avhenger sterkt av notasjon og har mye anonym kunstmusikk, må man skille de to på forskjellige måter fra de som er foreslått av vestlige lærde. Folkemusikken står ikke like sterkt i mange asiatiske land, men igjen, det er et stort kontinent.

Sjangeren innen Sri
Lankas folkemusikk er kjent som Oriental musikk. Den tradisjonelle kunsten, musikken og dansen fra Sri Lanka ble avledet fra elementer i naturen, og har vært brukt og utviklet i det buddhistiske miljøet. Musikken er av flere typer, og bruker bare noen få typer instrumenter. Folkevisene og diktene ble ofte brukt i sosiale sammenkomster, men også på arbeidsplasser, og som ren underholdning på lange dager. Den indiskpåvirkede klassiske musikken har vokst til å bli unik.

Russland og Polen

Under kommunisttiden ble nasjonal folkedans i østblokklandene fremmet av staten. Dansegrupper fra Russland og Polen turnerte det ikke-kommunistiske Europa fra ca. 1937 til 1990. The Red Army Choir spilte inn mange album. Øst-Europa er også opphavet til den jødiske Klezmer tradisjon. Polka er en sentral europeisk dans og også en sjanger av dansemusikk kjent over hele Europa og Amerika. Det oppsto på midten av det 19. århundre i Böhmen. Polka er fortsatt en populær sjanger innen folkemusikk i mange europeiske land, og er utført av folkekunstnere i Polen, Latvia, Tsjekkia, Litauen, Nederland, Slovenia, Kroatia, Tyskland, Ungarn, Østerrike, Sveits, Italia, Ukraina, Russland, Hviterussland og Slovakia. Lokale varianter av denne dansen finnes også i Storbritannia, Irland, Latin-Amerika (spesielt Mexico), og i USA.