images (25)

Karakteristikk ved folkemusikk

Fra et historisk perspektiv har tradisjonell folkemusikk disse karakteristikkene: Det ble overført via muntlig tradisjon. Før det 20. århundre, var vanlige gårdsarbeidere og fabrikkarbeidere vanligvis analfabeter. De kjøpte sanger ved å memorere dem. Altså, dette ble ikke formidlet i bøker, innspilt eller overført til medier. Sangere utvidet sitt repertoar ved hjelp av broadsheets, sangbøker eller CD-er, men de sekundære forbedringene er av samme type som den primære sanger opplevde.

Musikken ble ofte sterkt knyttet til nasjonal kultur. Det var kulturelt bestemt; fra en region eller kultur. I tråd med innvandrergruppenes overtagelse, får folkemuimages (25)sikk en ekstra dimensjon for sosial utjevning. Det er ekstra påfallende i innvandrersamfunn: Greske australiere, Punjabi kanadiere, somaliske amerikanere, og andre strever for å understreke at de ikke er mainstream. De lærer sanger og danser som kommer i de landene sine forfedre kom fra. De minnes personlige og historiske hendelser. På enkelte dager, som påske og jul, hadde de spesielle sanger for å feire den årlige syklus. Bryllup, bursdager og begravelser kan også nevnes med dans, sanger og spesielle kostymer. Religiøse festivaler har ofte en folkemusikkkomponent. Kormusikk på disse hendelsene bringer barn og ikke-profesjonelle sangere til å delta i en offentlig arena, noe som gir en følelsesmessig tilknytning som er relatert til det estetiske i musikken. Sangene ble utført, etter sedvane, over en lengre periode, vanligvis over flere generasjoner.

Som en bieffekt er følgende karakteristika ofte til stede:

Det er ingen opphavsrett på sangene. Hundrevis av folkesanger fra det 19. århundre har kjent forfatter, men har fortsatt å spre seg i muntlig tradisjon til et punkt der de anses tradisjonelt med henblikk på musikkpublisering. Dette har blitt mye sjeldnere siden 1940-tallet.

Fordi kulturer samhandler og endrer seg over tid, kan tradisjonelle sanger som utvikler seg over tid innlemme og reflektere innflytelser fra ulike kulturer. De relevante faktorer kan omfatte instrumentering, stemming, voicings, frasering, emnet og selv produksjonsmetoder.